Klaar voor 5G met Smart2Cloud!

Vanaf 28 juli activeert KPN haar vernieuwde mobiele netwerk in Nederland. De komst van 5G is een nieuwe mijlpaal voor het mobiele netwerk van KPN. Met 5G krijgen we een nieuwe frequentie voor mobiel internet, waarmee ons netwerk weer helemaal klaar is voor de toekomst.
5G is de vijfde generatie mobiel internet en de opvolger van 4G. Eén van de grootste voordelen van 5G ten opzichte van 4G is de lage latency, oftewel: een snellere reactietijd van het netwerk. Met 5G kunnen we straks met meer mensen tegelijk nóg sneller en soepeler muziek downloaden, films streamen, bestanden delen en videobellen via onze mobiele telefoons. Zelfs op drukke plekken, zoals in stadions of op festivals. Maar 5G gaat verder. Zo wordt 5G ook belangrijk voor de zorg, veiligheid, landbouw en alle andere sectoren waar een snelle reactietijd van machines van groot belang is. KPN neemt (zakelijk) Nederland hiermee de toekomst in, naar een betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig 5G-netwerk.

Frequentie

We activeren 5G nu op bestaande frequenties die we eerder voor andere mobiele netwerken gebruikten. De specifieke 5G-frequentie die hogere snelheden mogelijk maakt, is namelijk pas in 2022 beschikbaar voor Nederlandse telecomaanbieders. Vanaf dan kunnen klanten gebruik maken van de hogere internetsnelheid van 5G. Met de komst van 5G zal er voor de klant niet direct veel merkbaar verschil zijn ten opzichte van 4G. Door de modernisering van ons mobiele netwerk wordt de snelheid van 4G hoger, en 5G zal qua ervaring gelijk zijn aan de ervaring op 4G.

Hoe gebruik je 5g?

 • Met een 5G-toestel, 5G-dekking en een KPN-abonnement (ongeacht welk KPN-abonnement)
 • Alle huidige en nieuwe KPN-abonnementen zijn 5G ready, daar betaalt de klant niets extra’s voor.

Dekking en 5G ready

De actuele 5G-dekking kan worden gecheckt via de Dekkingskaart op kpn.com. Of een toestel geschikt is voor 5G, zal worden aangegeven met ‘5G’ in de naam van toestellen.

Sommige toestellen hebben nog een software-update nodig voordat ze verbinding kunnen maken met het 5G-netwerk. Deze updates worden verstuurd door de toestelleveranciers. Daar krijgt de klant automatisch bericht van op het toestel. We weten dat voor de volgende toestellen nog updates beschikbaar komen:

 • OPPO Find X2 Lite 5G (CPH2005)
  Software update verschijnt naar verwachting in september 2020
 • Samsung Galaxy S20 5G Dual-SIM + eSIM (SM-G981B)
  Software update verschijnt naar verwachting in augustus 2020
 • Samsung Galaxy S20 Ultra 5G Dual-SIM + eSIM (SM-G988B)
  Software update verschijnt naar verwachting in augustus 2020
 • Samsung Galaxy S20+ 5G Dual-SIM + eSIM (SM-G986B)
  Software update verschijnt naar verwachting in augustus 2020

Dekking en 5G ready

Er is de laatste tijd nogal wat media-aandacht geweest rondom 5G. Het kan zijn dat klanten hier vragen of opmerkingen over hebben. Verschillende anti-5G-groeperingen maken bezwaar tegen de komst van 5G wegens vermeende gezondheidsrisico’s. Er wordt al jaren onafhankelijk onderzoek gedaan naar mogelijke effecten van straling door elektronische communicatie. Tot nu toe is deze straling niet schadelijk bevonden voor de gezondheid van mens en dier. KPN blijft ruim binnen de door de overheid en het RIVM gestelde marges en volgt de wetenschap op dit gebied op de voet.

Daarnaast zijn er diverse gevallen van brandstichting geweest bij zendmasten in Nederland. KPN is niet de eigenaar van deze masten, maar werkt wel samen met de eigenaren, politie, andere providers en de overheid om de beveiliging rondom zendmasten te optimaliseren.

Wil je meer weten over 5G? Bekijk dan ook kpn.com/zakelijk5g. Hier vind je meer informatie over de FieldLabs, kan je een whitepaper downloaden en veel meer!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Er is meer

Meer om te ontdekken

Connectivity

Altijd verbonden met 4G Back-Up

Een internetstoring is zeldzaam maar kan helaas voorkomen. Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf gewoon door kan draaien is een goed business continuity plan noodzakelijk. Dit voorkomt omzetverlies, gemiste deadlines, boetes of ontevreden klanten.

Connectivity

Altijd veilig online

Cyberaanvallen treffen steeds meer organisaties. Ook kleine of middelgrote ondernemers. Eén op de vijf bedrijven krijgt dit jaar te maken met een cybersecurity probleem.

Connectivity

KPN levert sneller Vplus internet via koperdraad

KPN gaat via dochterbedrijf KPN Wholesale sneller internet leveren aan serviceproviders die via netwerken van het telecombedrijf diensten aan klanten verkopen. Het gaat om internet met de Vplus-techniek.