Firewall & Security

Firewall en security

Fortinet is een leverancier van netwerkbeveiligingsapparatuur en één van de marktleiders in cyber security met gespecialiseerde oplossingen die bedrijven beschermt tegen de geavanceerde bedreigingen van vandaag de dag. De geconsolideerde producten en diensten bieden een brede en geïntegreerde bescherming tegen de dynamische bedreigingen en vereenvoudigen gelijktijdig de IT beveiligingsinfrastructuur. Het brede assortiment van netwerk, content security en secure access helpt bij het beveiligen van een gehele onderneming – van endpoint tot aan de grenzen en de kern van netwerken, databases en applicaties.

Fortinet heeft één missie, de meest innovatieve en best presterende beveiligingsstructuur voor netwerken te leveren en IT-infrastructuren veiliger en eenvoudiger maken.

Fortinet is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van beveiligingsapparatuur voor de netwerken van internet- en telecombedrijven, datacenters, ondernemingen en bedrijven met verspreide vestigingen. Als marktleider en wereldwijde leverancier van revolutionaire beveiligingsoplossingen voor netwerken, levert Fortinet innovatieve producten en licenties die superieure bescherming bieden tegen bedreigingen en klanten helpen hun security infrastructuur te vereenvoudigen.

Voordelen van een Fortinet firewall

Fortinet staat internationaal bekend als ontwikkelaar van kwaliteitsfirewalls. De producten zijn populair vanwege de grote voordelen van de firewalls. De belangrijkste voordelen van op een rijtje:

  • Hoge doorvoersnelheid
  • Virtual Domains (vanaf de FG-60D)
  • Onbeperkte VPN-tunnels (SSL-VPN)
  • UTM: FortiGuard

Snelheid Fortinet firewalls

Een groot voordeel van de Fortinet firewalls is de hoge snelheid van de apparaten. Bij geen enkele firewall uit de FortiGate collectie, komt de IPS doorvoersnelheid onder de 150Mbps. De maximale doorvoersnelheid varieert van 950Mbps tot 2,2Gbps. Daarmee behoudt u bij deze firewalls een verbinding met hoge snelheid, iets wat niet altijd het geval is bij firewalls van andere merken. Tevens kunt u via USB een 3G of 4G modem inpluggen, als back-up (failover) voor snel internet.

Virtual Domains

Alle FortiGate en FortiWiFi firewalls vanaf de FG-60D beschikken over minimaal 10 virtual domains (niet te verwarren met V-lans). Een virtueel domein is een manier waarop de fysieke firewall wordt verdeeld over meerdere virtuele apparaten. Dit is een handig optie wanneer u diverse netwerken binnen het bedrijf wilt scheiden van elkaar. Met de virtual domains kunt u voor elk afzonderlijk netwerk een eigen firewall instellen, zonder dat u daar meerdere fysieke apparaten voor nodig heeft.

SSL VPN en IPsec VPN

Een ander groot voordeel van de FortiGate en FortiWiFi is de mogelijkheid tot het opzetten van een onbeperkte hoeveelheid VPN-tunnels. Fortinet Firewalls kunnen werken via SSL VPN (Secure Sockets Layer). SSL is een veilige manier om vanuit huis of onderweg in te loggen op het bedrijfsnetwerk. De Fortinet apparaten kunnen een hoog aantal SSL VPN gebruikers aan, zonder dat de snelheid van de verbinding omlaag gaat. Ook IPSec VPN wordt ondersteund door de Fortinet firewalls. De IPSec VPN doorvoersnelheid varieert van 350Mbps bij de FG-30D tot 1.3Gbps bij de FG-200D.

FortiGuard

FortiGuard is een optionele ondersteuning van Fortinet voor bij uw firewall. Met de Next Generation Firewall technologie krijgt u eenvoudiger inzicht in al het verkeer over uw netwerk. Daarnaast zorgt FortiGuard voor content filtering, IDP, anti-virus, anti-spyware, anti-spam en Appcontrol. Wij bieden de Fortinet firewalls met en zonder deze ondersteuning aan.

fortinet
draytek